Werkwijze

Ik maak gebruik van technieken uit diverse richtingen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan technieken uit de (cognitieve) gedragstherapie, psychodynamische benadering, EMDR en interpersoonlijke psychotherapie (IPT). Ik maak daarnaast zo veel mogelijk gebruik van evidence based behandelprotocollen.

De behandeling:
De behandeling bestaat uit een intake, de behandelfase en de afronding. Bij aanvang van het eerste gesprek en bij het laatste gesprek wordt gevraagd een korte vragenlijst in te vullen. Bij sommige klachten worden klacht-specifieke vragenlijsten ingevuld. Na de intakefase zal een behandelplan worden opgesteld. Na de behandeling krijgt de huisarts – na toestemming van de cliënt – een brief waarin kort samengevat de huisarts wordt geïnformeerd over de behandeling en het resultaat ervan.

Doorverwijzing:
Wanneer er aan het begin van de behandeling wordt geconstateerd dat de problematiek te ernstig is voor behandeling in de Generalistische Basis GGZ dan wordt de cliënt terugverwezen naar de huisarts. In overleg met de cliënt en de huisarts probeer ik zoveel mogelijk te zorgen voor een soepele overdracht naar de Specialistische GGZ.

Klachten:
Het kan voorkomen dat de behandeling niet het gewenste resultaat geeft of dat u ontevreden bent over de behandelaar. Dit kunt u altijd bij mij bespreekbaar maken. Tevens ben ik aangesloten bij de Landelijke Vereniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten. Zij hebben een klachtencommissie waartoe u zich ook kunt wenden.

Privacy:
Als BIG–geregistreerde gz-psycholoog ben ik gebonden aan een geheimhoudingsplicht. Alleen met een schriftelijke toestemmingsverklaring van u mag ik informatie geven aan derden over de diagnose en behandeling.

Het Dis-register verzamelt anoniem informatie over diagnose en behandeling bij cliënten in de GGZ. De postcode, leeftijd, diagnose en duur van de behandeling wordt naar dit register verzonden. Mocht u daar bezwaar tegen hebben dan kunt u een opt-out formulier vragen bij uw behandelaar.